Over ons

Praktijk Minerva doet reken- en dyscalculieonderzoek voor basis- en middelbare scholen in heel Nederland.

Het onderzoek wordt in de regio Amsterdam op school uitgevoerd en anders op de praktijk in Amstelveen. Binnen 3 weken wordt het adviesgesprek gevoerd waarbij onder meer wordt besproken wat de waarschijnlijke oorzaak is van de rekenproblemen en wat de school (en ouders) kunnen doen om de leerling te helpen.

Praktijk Minerva verzorgt ook onderwijsarrangementen voor diverse basis- en middelbare scholen in Amsterdam en omgeving. Er wordt met individuele of groepjes leerlingen gewerkt aan de hand van een handelingsplan. Het zijn leerlingen die om uiteenlopende redenen veel moeite hebben met rekenen.

Het team

Marije van Oostendorp

Orthopedagoog generalist, gespecialiseerd in rekenproblemen en dyscalculie.

Marije verzorgt het onderzoek en doet ook een deel van de behandelingen. Marije van Oostendorp geeft de cursussen Diagnostiek en Behandeling van Rekenproblemen en Dyscalculie bij de RINO (nascholing en opleiding GGZ) rino.nl/cursus/dyscalculie-behandeling en rino.nl/cursus/dyscalculie-signalering-diagnose en de cursus Leerstoornissen bij King nascholing.

Ze is betrokken bij de ontwikkeling van testinstrumenten voor dyscalculie zoals de NDS en auteur van rekenboeken en het rekenmateriaal Rekensprint Getalbegrip.

Johanna de Heij

Taalkundige en remedial teacher. Johanna heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van kinderen met rekenproblemen.

Nada Sleiman

Ontwikkelingspsycholoog

Ruben Binnendijk

Ontwikkelingspsycholoog

Maureen

Orthopedagoog